S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
ČASOPIS PRE ZDRAVIE A KRÁSU
2/2019 

Na stiahnutie TU

Úvod » RASTLINNÉ OLEJE a MACERÁTY » * Rastlinné oleje » KOKOSOVÝ OLEJ LZS - jemný, protizápalový - 150 ml


        

KOKOSOVÝ OLEJ LZS - jemný, protizápalový - 150 ml

Cocos nucifera Oil. Má protizápalové účinky. Na kožné problémy: kandidózy, lupienka, atopický ekzém, dermatózy, akné. Ukľudňuje podráždenú pokožku so zápalmi. Je veľmi jemný, vhodný aj u detí.

 

Číslo produktu: 5042a
bez DPH : 6,89 €
s DPH (20 %):
8,27 €

do košíka:
  ks  

VARIANTY PRODUKTU (v iných objemoch a cenách):

KOKOSOVÝ OLEJ LZS - lisovaný za studena

INCI: Cocos nucifera Oil

 

Bod topenia: Cca 25 °C.

Relatívna hustota: Pri 20 °C cca 870 g/cm3.

 

Základné obsahové zložky:

Nasýtené matné kyseliny - hlavný podiel kyselina laurová (C12 : 0) cca 45 %, kyselina myristová (C14 : 0) cca 18 %, kyselina palmitová (C16 : 0) 10 %, kyselina kaprylová (oktanová) (C8 : 0) cca 8 %, kyselina kaprinová (dekanová) (C10 : 0) 7 %, kyselina stearová (C18 : 0) cca 3 %, kapronová (hexanová) (C6 : 0) 1 %; nenasycené mastné kyseliny – kyselina olejová (C18 : 1) 7 %, kyselina linolová (C18 : 2) 2 %. Ďalej obsahuje zanedbateľné množstvá stopových prvkov: horčík, vápnik, draslík, sodík, meď, železo, fosfor. Rovnako malé množstvo vitamínu E.

 

Kyselina laurová je vzácna kyselina, ktorá je prítomná i v materskom mlieku. Urýchľuje metabolizmus a je dôležitápre svoje antimykotické, antivírové a antibakteriálne účinky. Niektoré štúdie uvádzajú, že kyseliny laurová je pre telo rovnako dôležitá ako Omega 3 mastné kyseliny, ktoré znižujú riziko kardiovaskulárnych ochorení, zlepšujú imunitu a pomáhajú pri chorobách centrálneho nervového systému.

 

Vlastnosti a použitie mimo potravinárskych účelov:

Kokosový olej tvoria na 90% nasýtené kyseliny. V tekutom stave má olej dobrú roztierateľnosť, avšak je horšie vstrebateľný (do pokožky sa takmer nevstrebáva, zostáva na jej povrchu). Vhodný je na kozmetické i masážne účely. Pri vyšších dávkach môže zanechať pocit mastnoty. Ak primasážach nechceme vyvolať pocit chladu, treba olej používať ako predhriaty.

KOKOSOVÝ OLEJ je známy pre svoje protizápalové účinky. A vďaka svojmu zloženiu - obsahu kyseliny kaprylovej, môže byť dobrým pomocníkom pri výskyte kandidóz.

Na pokožku je vhodný pri kožných problémoch:  lupienka, atopický ekzém, dermatózy, akné a podobne. Napomáha ukľudňovať podráždenú a zapálenú pokožku. Pre svoju jemnosť sa dá použiť aj na pokožku detí.

 

Trvanlivosť: Šarža a dátum minimálnej trvanlivosti sú  uvedené na obale výrobku.

Skladovanie:

Uvedená trvanlivosť sa podstatne predlžuje - ak sa prípravok uchováva v tmavom a chladnom prostredí (najlepšie v chladničke pri teplote 6-10 °C)

INFORMÁCIEA RADY KARLA HADKA

 

Časopis Aromaterapie

3/2014 - Novinky: Kokosový olej LZS

 

4/2015 - Zkušenosti a rady: Hadka prostě baštíme II.

4/2015 - Zkušenosti a rady: Voňavé Vánoce

3/2015 - Zkušenosti a rady: Hadka prostě baštíme I.


2-3/2007 - Aktuální téma: Plísně, plísně, pampeliška…

3/2014 - Poradna Karla Hadka – odpověď: Rozdíly mezi oleji LZS a LZT

 

Katalog

ROSTLINNÉ OLEJE

ZDBmMDJkZ