KAKAOVÉ MASLO - VLOČKY -100 mg
Vhodné ako súčasť krémov, predovšetkým pre citlivú, suchú a zrelú pokožku. Je nedráždivé. Po ošetrení je pokožka jemná.
VARIANTY PRODUKTU (v iných objemoch a cenách):
INCI: Theobroma cacao Seed Butter
Vlastnosti a použitie:
Pôvodne základná surovina na výrobu čokolády. Vhodné ako súčasť krémov, predovšetkým pre citlivú, suchú a zrelú pokožku. Je nedráždivé. Po ošetrení je pokožka jemná. Väčšie množstvo kakaového masla v receptúre sa neodporúča, pretože spôsobuje nadmerný lesk pokožky. Vzhľadom na obsah aminokyselín sa používa ako stabilizátor proti oxidácii.
Fyzikálne vlastnosti:
svetlo žltá hmota s typickou vôňou kakaa.Bod topenia: cca + 33 ° C.Základné obsahové zložky: mastné kyseliny - hlavný podiel kyselina stearová (C18: 0) cca 33%, palmitová (C16: 0) cca 25%, olejová (C18: 1) cca 32%. Stopové množstvo aminokyselín spôsobuje, že toto maslo nie je náchylné k žltnutiu.
Tip:
Kakaové maslo rozpustíme pri teplote okolo 40 ° C a používame ako jedinečný masážny "olej". Možno modifikovať pridaním špecifických éterických olejov.
Informácie:
Kakaové maslo nami ponúkané má buď formu kôstok, alebo prášku. To je výhodné pre manipuláciu s touto surovinou. Prášková forma vzniká tak, že tekuté kakaové maslo sa rozprašuje pod vysokým tlakom do mraziaceho boxu, kde mikrokvapôčky okamžite tuhnú. Kôstky vznikajú obdobne. Zahriatím ktorejkoľvek formy kakaového masla docielime jeho rozpustenie.
Trvanlivosť: Šarža a dátum minimálnej trvanlivosti sú uvedené na obale výrobku.
INFORMÁCIE A RADY KARLA HADKA
|
Časopis Aromaterapie
3/2008 - Škola aromaterapie: Máslo v prášku…?
Katalog
ROSTLINNÁ MÁSLA