S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » RASTLINNÉ OLEJE a MACERÁTY » ARNIKOVÝ OLEJ - rastlinný olejový macerát - 115 ml


    

ARNIKOVÝ OLEJ - rastlinný olejový macerát - 115 ml

Je súčasťou prípravkov určených pre dolné končatiny a vlasovú pokožku. Má protizápalové a antiseptické účinky. Prispieva k hojeniu rán a podporuje tvorbu nového väzivového cievneho tkaniva.

 

Číslo produktu: 5201a
Nákupom získate 1 bod
bez DPH : 13,54 €
s DPH (20 %):
16,25 €

do košíka:
  ks  

VARIANTY PRODUKTU (v iných objemoch a cenách):

Rastlinné oleje sú vhodnými nosičmi nielen éterických olejov, ale tvoria i základ olejových macerátov. Olejový macerát je výluh rastliny v oleji, do ktorého z nej prechádzajú účinné látky (lipofilné - v olejoch rozpustné látky). Tento spôsob extrakcie sa zvyčajne nazýva MACERÁCIA.

V aromaterapii sú maceráty jedinečnou a neodmysliteľnou súčasťou masážnych a regeneračných olejov, krémov, balzamov a mastí.

 

ARNIKOVÝ OLEJ

INCI: Arnica montana Flower Oil

 

Fyzikálne vlastnosti: Žltá olejovitá kvapalina. Získava sa maceráciou kvetov arniky v zmesi rastlinných olejov.

Bod tuhnutia: -8 °C

Relatívna hustota: pri teplote 20°C cca 0,92 g/cm3

 

VLASTNOSTI a POUŽITIE:

Olej s tradičným a osvedčeným použitím v kozmetike a v ľudovom liečiteľstve. Pri vonkajšom použití pokožku mierne prekrvuje. Je súčasťou prípravkov určených pre dolné končatiny a vlasovú pokožku. Má protizápalové a antiseptické účinky. Prispieva k hojeniu rán a podporuje granuláciu (tvorbu nového väzivového cievneho tkaniva).

TIP:  Vhodná súčasť prípravkov používaných pri zápaloch, opuchoch, svalovom reumatizme a kĺbových ťažkostiach.

 

UPOZORNENIE:

Nepoužívať vnútorne! Nepoužívať samotný arnikový olej, ale vždy len ako súčasť preparátov v koncentrácii do 10%.

 

SKLADOVANIE:

Uvedená trvanlivosť sa podstatne predlžuje - ak sa prípravok uchováva na tmavom a chladnom mieste (napríklad v chladničke pri teplote 6-10 °C).

INFORMÁCIE A RADY KARLA HADKA


Časopis Aromaterapie

2/2008 - Poradna Karla Hadka – odpověď: Vhodný olej k rozpouštění/čištění ušního mazu


Katalog

OLEJOVÉ MACERÁTY



NzQyMmJl