INCI: Theobroma cacao Seed Butter
Vlastnosti a použitie: Pôvodne základná surovina na výrobu čokolády. V kozmetike je KAKAOVÉ MASLO súčasťou krémov, najmä pre citlivú, suchú a zrelú pleť. Je nedráždivý. Po ošetrení je pokožka jemná. Väčšie množstvo kakaového masla v receptúre sa neodporúča, pretože spôsobuje nadmerný lesk pokožky.
Pre vysoký obsah aminokyselín sa používa ako stabilizátor proti oxidácii.
Fyzikálne vlastnosti: svetlo žltá hmota s typickou vôňou kakaa.
Bod topenia: - Cca +33 ° C.
Základné obsahové zložky: mastné kyseliny - hlavný podiel kyselina stearová (C18:0) cca 33%, palmitová (C16:0) cca 25%, olejová (C18:1) cca 32%. Stopové množstvo aminokyselín spôsobuje, že toto maslo nie je náchylné na žlutnutie.
Tip: Kakaové maslo rozpustíme pri teplote okolo 40°C a používame ako jedinečný masážny "olej". Dá sa modifikovať pridaním špecifických éterických olejov.
Informácia: Kakaové maslo ponúkame vo forme zrniečok-vločiek alebo prášku. Je to výhodné pre manipuláciu s touto surovinou. Prášková forma vzniká tak, že tekuté kakaové maslo sa rozprašuje pod vysokým tlakom do mraziaceho boxu, kde mikrokvapôčky okamžite tuhnú. Vločky vznikajú podobne. Zahriatím kterejkoľvek formy kakaového masla docielime jeho rozpustenie.
Trvanlivosť: Šarža a dátum minimálnej trvanlivosti sú uvedené na obale výrobku.
INFORMÁCIE A RADY KARLA HADKA
|
Časopis Aromaterapie
3/2008 - Škola aromaterapie: Máslo v prášku…?
Katalog
ROSTLINNÁ MÁSLA